Ana sayfa Genel DİJİTAL DÜNYADA YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ

DİJİTAL DÜNYADA YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ

9
0

DİJİTAL DÜNYADA YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ
Her geçen gün gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte dolandırıcılar yöntemlerini bu değişikliklere adapte ederek kullanıcıları ağlarına düşürmeyi başarıyor.
Dikkatimizin çok hızlı dağıldığı ve sürekli etkileşim halinde olduğumuz günümüzde çoğu zaman düşünmeden hareket edebiliyor ve hızlı davranabiliyoruz. Bu da özellikle “oltalama” yöntemini kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalışan suçluların işlerini kolaylaştırabiliyor.

İşte bu haberimizde ; sorgulamanın ve teknolojiyi aslında kendi faydamıza nasıl kullanacağımızın biligisini verirken aynı zamanda bu da olmaz dedirten yöntemleri ile, nasıl oltalama yapmayaca çalıştıklarını görmüş olacaksınız.
Son zamanlarda , akademi, eğitim, sertifika vb reklamları bir hayli görüyoruz. Hatta öyle ki abiyane tabirle ipini koparan akademi açmış durumda.
Yahu nedir bu sertifika akademi furyası diye araştırma yaparken karşılaştığımız merdiven altı bir kuruluş. AMMAN DİKKAT!!!
SÜPER7TV AKADEMİ , YAYINCILIK, ÜNİVERSİTE DİJİTAL MEDYA ( İSİM UZUN VARDA VAR. )
Şaibesi çok geçmişi yok bir tv kanalı mı desek, akademi mi, üniversite mi, ne desek bilemedik ama ; Madde madde bakalım;

4 yıl önce bir youtube hesabı açılmış, tv kanalının sahibi olduğunu yazan Z. Atasoy Dalman İsimli şahıs tarafından. Masum hane programlardan asla para alınmadığını açıklama kısmına yazmışlar, görünürde fayda sağlıyor, sadece bir youtube hesabından ibaret gibi ancak.
Aradan geçen yıllar , hanımefendiye hırs olmuş mu desek, ego mu desek bilemedik, kendini tıpkı bir tv kanalı gibi reklam etmeye başladığı anda işler değişmiş, konuklar ağırlamaya başlamış ve , SÖZDE TV KANALINDA , konuk olacak herkese akademisyenlik , eğitmenlik sözü vermeye başlamış, sertifika idi diplomaydı derken , 2023 yılında akademi hatta üniversiteliğini ilan etmiş.
Evet Bornova da , kendi yaşadığı bir apartman dairesi için fazla iddialı atılımlar kurumlar.
Haber başlığımızda da belirttiğimiz üzere; Zamansızlık , bilgisizlik veya sorgulama yapma yeteneğimizin eksikliğinden kaynaklı bazen kimden ne hizmet aldığımıza dikkat etmiyoruz. E devlet , mernis, ticaret bakanlığı gibi resmi devlet organı sitelerimizden , basit bir şekilde hizmet aldığınız yerin vergi levhası sorgulayabilirsiniz.

Photoshop ile yapılan bu kaşede tıpkı resmi bir kuruluşun ve şirketmiş gibi kendilerini tanıtan bu kuruluş, e devletten yapılan sorgulamada herhangi bir şirket kaydına ulaşılamıyor.

Sorgulama videosunu izleyiniz.

Sahte kaşeyle ve hangi yetkiye istinaden sınav yapacağını ve hangi yetkiye istinaden , sertfika vereceğini sorguladığımız, bu sahte akademinin sabihibi olduğunu iddia eden, Z. ATASOY DALMAN , kurduğu whatsap guruplarından ilettiği bu ilanında da , YÜZLERCE ALANDA , hem de e devlet onaylı sertifika verdiğini iddia etmektedir.
Bu olayın , yök, meb , emniyet genel müdürlükleri ve sahte kaşe olayının da ticaret genel müdürlüklerince incelenmesi kanaatindeyiz. Hatta , Yüzlerce alanda sertifika verdğini iddia eden şahsın , mezuniyetinin lise mezunu olması şaşırılmayacak bir gerçek olacaktır.

Haber muhabirlerimiz , tüm kamaoyu için uyarı niteliğinde olan bu haberi yayınlamak adına , kendisine ait olan whatsap guruplarına girmiş ve tüm şeffaflığı ile sizlerde bu haberi paylaşmak adına , aşağıdaki görselleri almıştır ve ne yazıkki mezuniyet durumu vasfı mesleği bile belli olmayan bu şahıs, halk sağlığını etkileyen psikoloji alanında dahi 5900 tl ye bu eğitimleri pazarlamaktadır.
Hatta kendisiyle beraber pazarlayan kişilere 1000 tl de avanta teklif etmektedir.
Eğitim ve halk sağlığının bu kadar tehlide olduğunu bilmek üzücüdür ve bu haberimiz sizler için uyarı gerekli tüm devlet organları için ihbar niteliğindedir.
İyi okumalar dileriz..