Ana sayfa Ekonomi Bakan Albayrak: Hedefimiz Türkiye’yi dünyada faizsiz finansın merkezi haline getirmek

Bakan Albayrak: Hedefimiz Türkiye’yi dünyada faizsiz finansın merkezi haline getirmek

93
0

Bakan Albayrak: Hedefimiz Türkiye’yi dünyada faizsiz finansın merkezi haline getirmek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, video konferansla “12. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı”nda konuşuyor.

Bakan Albayrak, “Hedefimiz Türkiye’yi, İstanbul Finans Merkezi’nin sağlayacağı avantajlarla dünyada faizsiz finansın merkezi haline getirmek.” dedi.

Albayrak, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Türkiye’de katılım finans kuruluşları 2005’te yasal olarak banka statüsü kazanmış, o tarihten bu yana yıllık yüzde 23’lük büyüme hızıyla konvansiyonel bankaları geride bırakmış, aktif büyüklük olarak pazar payı ise yüzde 2,4’ten yüzde 6,5’e yükselmiştir.”

Albayrak, “Başta kitle fonlaması olmak üzere alternatif finans alanında da katılım finansmanının yaygınlaşması ile ilgili destekleyici adımlar atıyoruz.” diye konuştu.

Bakan Albayrak, “Ülke kaynaklarının yurt dışına akışının önüne geçilmesi için Katılım Reasürans Fonu kurma sürecini başlattık.” dedi.

Bu bir sıcak gelişme haberidir. Kısa süre içinde güncellenecektir. Güncellemeler için sayfayı lütfen tekrar ziyaret edin.

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için AA uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android, Windows) kurabilir, Twitter’da @AACanli hesabını takip edebilirsiniz.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.